Agressie en emotie - Bostdorp

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Agressie en emotie

Trainingen

Steeds vaker krijgen medewerkers op hun werk te maken met  agressie. Dit kan veel invloed hebben op hun welbevinden en functioneren. Door middel van de training ‘Omgaan met emotie en agressie op de werkvloer’ leren wij mensen agressie te voorkomen, of in een vroeg stadium om te buigen en niet te laten escaleren. Wij werken hierbij samen met gespecialiseerde acteurs om een zo hoog mogelijk rendement te verkrijgen.


In onze training richten wij ons voornamelijk op de bewustwording van hoe mensen tot nu toe zelf reageren op agressie.

Daarbij onderscheiden wij verschillende niveaus van agressie: zeuren en klagen, kritiek op beleid of regels, kritiek op en beledigen van de persoon, en aanvallen en bedreigen.

Ook vragen wij  het management door op bestaand beleid in het omgaan met agressie.

  • Maken van breed gedragen afspraken over hoe om te gaan met agressie en de verwerking van agressie.

  • Voorkomen van agressie door het niet te laten escaleren. Van belang is dat deelnemers de niveaus kunnen herkennen en weten hoe zij daarop moeten reageren. Tijdens de training doen zij dit ook daadwerkelijk met de hulp van trainingsacteurs, zodat zij het zich eigen maken voor de praktijk.

  • Trainen van de communicatieve vaardigheden. De trainingsacteurs laten de deelnemers ervaren waar de grenzen liggen en geven concreet feedback op hun reacties.

  • Iedereen heeft een fysieke trigger op agressief gedrag. De deelnemers leren door fysieke oefeningen hun eigen trigger herkennen en gebruiken. Mensen gaan merken waar spanning in het lichaam ontstaat door agressie; want het lichaam reageert sneller op agressie van het verstand.


Door de training groeit het vertrouwen van de deelnemers in zichzelf en elkaar en kunnen zij individueel en gezamenlijk zelfbewuster optreden tegen agressie. Daardoor vermindert de impact die agressie kan hebben aanzienlijk.

Bostdorp geeft deze training aan medewerkers en teams uit het bedrijfsleven, scholen en (semi-)overheden. Maar ook sportverenigingen hebben veel baat bij deze training. Bijvoorbeeld  in het omgaan met agressie van ouders, of omgaan met sporters die agressief reageren in gesprekken over hun prestaties.

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu