Mediation - Bostdorp

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Mediation

Bij mediation begeleidt een onafhankelijke bemiddelaar - de mediator - u om samen met de andere partij uw conflict op te lossen. De mediator ondersteunt u en de andere partij om alle belangen en standpunten helder te krijgen. Hij zal zelf geen standpunt innemen, maar helpt u om samen in gesprek te komen en te blijven, om tot een oplossing te komen.

Voor alle conflicten

In principe lenen alle grote en kleine(re) conflicten zich voor mediation, zoals arbeidsgeschillen, familiezaken, burenruzies, consumentenzaken en conflicten met de overheid. Het maakt niet uit welke partijen erbij betrokken zijn, zoals  particulieren, kleine en grote ondernemingen en organisaties, overheden en semi-overheden.   

                                                               
Mediation naast rechtspraak


U kunt zelf kiezen voor mediation, maar het kan ook zijn dat de rechtbank of het gerechtshof waar uw procedure loopt, u wijst op de mogelijkheid van mediation. Bij  mediation kunt u ook niet-juridische aspecten in uw oplossing betrekken. Dat is in een juridische procedure niet mogelijk.

Mediation biedt de meeste kans op een oplossing als u

  • de oplossing in eigen hand wilt houden omdat u de relatie met de andere partij wilt behouden of goed wilt afsluiten.

  • een maatwerkoplossing zoekt omdat de juridische beslissing niet alles kan oplossen.

  • bereid bent om met de andere partij te overleggen en te onderhandelen.


Bij mediation is het mogelijk conflicten waarvoor verschillende gerechtelijke procedures lopen, in één keer op te lossen en mediation kan goedkoper uitpakken dan een juridische procedure.

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu